Hoppa direkt till innehåll

Mitt Bästa Jag-metoden

Nej, det är inte en metod egentligen, och nej det är inget som kostar pengar eller kräver något från din sida. Det är egentligen bara en uppsättning med informaiton och hjälpmedel för att hålla koll på dina framsteg - oavsett vilken metod du använder.
Men vi hävdar att du kan göra allt själv! Du behöver inte anlita en dyr personlig tränare, du behöver inte gå till en kostexpert, det finns så mycket möjligheter för dig där ute som är helt gratis, och vi ska hjälpa dig finna och använda dem!

Kostens matematik

För i slutändan, oavsett metod, så handlar det om enkel matematik. Tänk dig att du varje dag har en kaloribudget, och dina utgifter från den budgeten är i form av mat och snacks. Om du avslutar dagen med pengar kvar i saldot så kommer du gå ned i vikt. Så enkelt är det! Om du är skyldig banken pengar så går du upp i vikt.
Alla vet att om man äter mindre så går man ner i vikt, men ibland kan det verkligen underlätta om man får det svart på vitt framför ögonen, så man enkelt kan sätta dagliga och veckoliga mål vad gäller den här budgeten och se hur det man gör påverkar den.

Träningens matematik

Som du ser ovan så behöver man inte träna alls för att gå ned i vikt. Men ibland så "kostar" maten lite mer än vad man tänkt sig kanske, eller så vill man inte ge upp god mat bara för att man vill gå ned i vikt. Så man hjälp av träning så får man en extra intäkt i ens kaloribudget. All träning ger intäkt i den här modellen och ju mer du tränar desto mer tjänar du.

Tekniska hjälpmedel

Så, hur följer man detta då? Det är ju enkelt att skriva det, men du vill ju veta exakt hur din budget ser ut, och det är enkelt! Mitt Bästa Jag har stöd för RunKeeper's så kallade "Health Graph" som är en koppling till deras databaser som håller koll på hur mycket du rör dig, så det absolut enklaste sättet är att helt enkelt skaffa RunKeeper för att se hur mycket din träning ger i resultat.
Om du även vill logga din mat så rekommenderar vi MyFitnessPal, där kan du sätta upp dina mål och får din "budget" tilldelad till dig och sedan lägger du in allt du äter från deras enorma matdatabas med kaloriinformation, och får se hur mycket det du äter påverkar din budget.
0 Kommentarer