Bli medlem på Mitt Bästa Jag

Var med och dela med dig av hur du själv kommer i form!
Bli medlem Bli medlem
Det här med Kinect har väl inte varit någon jättehöjdare för mig, i regel är spelen inte alldeles för intressanta och lutar mer åt Nintendo Wii-hållet och håller inte i längden.
Men för inte så länge sedan så hittade jag på Fruit Ninja till Xboxen och Kinect. Jag har haft det spelet till både iPhone och iPad länge så grunden var ju något jag redan hade koll på - man ska klyva frukt som poppar upp på skärmen. Så många som möjligt. Det är allt! Och på telefonen så är det klurigt men skoj. Till Kinect:en är det värsta träningspasset!
Du står upp och din kropp "skuggas" på skärmen, och det poppar sedan upp frukter högt och lågt och du ska man armarna "klyva" dem i luften och får poäng för ju fler du klyver åt gången.
Det är väldigt svettigt! Flåset kommer igång riktigt snabbt och man fäktar med armarna över hela rummet (säg åt familjemedlemmar att hålla sig på behörigt avstånd) och efter bara ett par minuter var jag svettig. Jag höll på i ungefär en halvtimme, men kan tänka mig att hålla på längre. Kinecten påminner en att ta en paus om man hållit på en längre stund.

Jag engagerade ungarna i detta med, så vi turades om, var skönt med lite vila mellan varven och att försöka slå varandras rekord.
Det finns dock flera tränings-"spel" till Kinecten, och inte minst dansspel, och alla dom leder till att man rör på sig ordentligt. Just Fruit Ninja tycker jag själv är roligast, för det är en härlig känsla av att man är duktig när man klyver frukt i luften, som om det faktiskt kräver riktig talang!
4 Kommentarer