Hoppa direkt till innehåll
weblog

Blogg

16
jan
2014

LCHF

11:05 2106, Inga kommentarer
Jag har nu gått över till LCHF-kost igen, jag provade på det 2010 men gav snabbt upp, men nu kör jag igen.
LCHF och träning funkar ju så där enligt många, men det finns en bok av Jonas Bergqvist som går igenom det. Jag har inte läst den, men däremot så finns det en intervju med honom här där han går igenom grunderna. Och slutsatsen han drar är att LCHF och träning absolut kan fungera, även om det kanske inte är att rekommendera för elitidrottare och kroppsbyggare.
Samtidigt har vi Sid Knutsson som är professionell kroppsbyggare som gick på LCHF, han skriver lite om det här. Givetvis är allt sådant här helt individuellt och jag tror absolut att en LCHF-kost gör det svårare att bygga muskler effektivt.
Samtidigt så är det ju så att jag har Chrons, vilket är en kronisk tarmsjukdom. Jag är symptomfri nu på grund av en ny medicin jag tar, men magen har alltid varit lite risig från och till. I och med LCHF så har den blivit helt lugn faktiskt, så det är ju en välkommen effekt.
Samtidigt är jag ju inte slavisk heller, men har dragit ned rejält på kolhydrater åtminstone. Har svårt att tänka mig att jag kan undvika Sushi i längden till exempel. Men än så länge tycker jag det har en bra effekt. Det verkar ge en effekt på vikten med!
Men som sagt, jag tror helt klart det påverkar chanserna att bygga ordentliga muskler, men med rätt tillskott så kanske det fungerar ändå. Tiden får visa!