Bli medlem på Mitt Bästa Jag

Var med och dela med dig av hur du själv kommer i form!
Bli medlem Bli medlem

Träningsvärk

2013-09-06
När jag är på gymmet så får jag inte träningsvärk så ofta. Eller snarare; jag får sällan väldigt mycket träningsvärk.
Men, nu var det en stund sedan jag var på gymmet och i tisdags så var jag dit igen. Körde min gamla rutin som fungerar bra, men sedan dess har jag haft en enorm träningsvärk i bröstmusklerna och triceps på armarna.
Jag blev förvånad men tänkte inte så mycket på det, men det blev inte bättre och jag kunde inte gå tillbaka till gymmet i torsdags. Men sedan slog det mig, detta var inte träningsvärk på grund av bröst- och armövningar på gymmet, utan efter mina promenader! Det låter helt galet men är rätt så logiskt när man tänker efter.
Den senaste veckan så har jag passat på att promenera medan min son har tränat. Han tränar karate två gånger i veckan och Amerikansk fotboll tre gånger (galet, jag vet!) och det har lett till att jag gått nästan två mil den här veckan. Men om något så borde jag ju få träningsvärk i benen då väl? Nja, det verkar som att när jag går i "rask" takt så pendlar jag med armarna på ett så där typiskt upprepande sätt som ger träningsvärk. Tänk själv, när armen pendlar bakåt så sträcks bröstmuskeln ut och triceps trycks ihop. Gör nu detta hundratals gånger på en timme fyra dagar i streck så inser man snabbt att det inte är så underligt.
0 Kommentarer