Bli medlem på Mitt Bästa Jag

Var med och dela med dig av hur du själv kommer i form!
Bli medlem Bli medlem

Första veckan

2013-09-09
Ok, nu har första veckan gått i mitt sextonveckorsprogram! Hur har det gått då?
Kosten
Om vi börjar med kosten så har det gått jättebra. Jag kan inte påstå att jag äter rätt för jag vet inte tillräckligt mycket om kost och sådant för att veta vad som är rätt i olika lägen vad gäller kolhydrater, protein och så vidare. Men jag använder MyFitnessPal för att logga mina måltider och följa en form av "kaloribudget" varje dag. Så här såg första veckan ut:
Som ni ser så har jag legat under strecket varje dag. Det funkar som så att varje dag så får jag en "budget" på 1500 kalorier av appen, och så fyller jag i vad jag äter till frukost, lunch och middag och eventuella snacks, och så räknar den av dem från budgeten. Men om jag sedan tränar så fyller jag på budgeten och kan se till att ligga under strecket. Detta är ju helt uppenbara saker, men det är skoj att följa det i siffror och svart på vitt. Det här med kalorier är ju inte en exakt vetenskap och jag är helt klart emot att stirra sig blind på siffror, så detta är mer som en riktlinje, tanken är väl att det ska hjälpa mig hitta en balans mellan mat, träning och vila som fungerar i längden.
Träningen
Vilket för oss till träningen! Detta har varit den största överraskningen. Jag är inte en träningsmänniska och alla som känner mig vet att jag har ett stillasittande jobb och föredrar att spela tv-spel och se på film framför att röra på mig, men träningen har gått riktigt riktigt bra. Jag använder givetvis en app även här, Runkeeper som mäter med hjälp av GPS:en mäter hur långt man går, cyklar eller springer, samt i vilken takt och därefter räknar den ut på ett ungefär hur många kalorier man förbränt. Riktigt smidigt (och den synkar med MyFitnessPal ovan så den håller reda på balansen).
Så, senaste veckan har jag gått 3,6 mil sammanlagt! Är inte det rätt så imponerande? Jag har även varit på gymmet en och en halv gång (andra gången hade jag sådan träningsvärk så det räknas knappt) och det har fungerat bra! Jag känner att jag klarar att gå längre och snabbare, vilket ju är hela poängen förstås
Resultatet
Så, vad har detta lett till då? Ja, tyvärr så har inget hänt på viktsidan den här veckan, utan jag har snarare gått upp.
Men det är ok, jag tror kroppen blir lite förvånad över ändrat kost och massa träning så man får inte stora resultat på en gång, så jag ligger inte på kurvan än som ni ser. Men jag hoppas komma ifatt snart nog!
3 Kommentarer